Joi, 29 noiembrie 2018, de la ora 12.00, Consiliul Județean Hunedoara se întrunește în ședință solemnă pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire. Evenimentul va avea loc la Teatrul de Artă Deva sub titlul ”Hunedoara și Marea Unire” și are ca scop evocarea mărețului act înfăptuit la 1 Decembrie 1918 la Alba-Iulia.

 

   Evenimentul festiv este organizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva și Teatrul de Artă Deva.

 

   Ca un preambul al ședinței solemne, miercuri, 28 noiembrie 2018, de la ora 19.00, pe scena Teatrului de Artă Deva se va juca piesa ”Fotograful Unirii” de Denis Dinulescu. Piesa este o producție proprie a Teatrului de Artă Deva, în regia lui Mihai Panaitescu. Fotograful Unirii spune povestea lui Samoilă Mârza, fotograful amator din comuna Galțiu (jud. Alba) de la care se păstrează singurele imagini fotografice de la Marea Adunare Națională de la Alba-Iulia, din 1 Decembrie 1918.

Informaţii în completare