Sectorul de drum situat în amonte de barajul hidrotehnic Gura Apelor, de la km 33+290 și până la km 48+700 (cabana Rotunda) va fi închis circulației rutiere până la restabilirea stării de normalitate. Hotărârea adoptată la sfârșitul lunii aprilie de Consiliul Județean Hunedoara, în calitate de administrator al drumului, a primit Avizul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara – Serviciul Rutier.

Închiderea temporară a circulaţiei rutiere pe acest tronson se impune din cauza fenomenelor de îngheț-dezgheț și a ploilor abundente care au dus la formarea unei ravene (gol) în structura de rezistență a drumului existând pericolul de surpare al acestuia. Măsura închiderii are ca scop prevenirea unor accidente nedorite. În calitate de administratori ai drumului în cauză dorim ca toți cei care utilizează această rută pentru a ajunge cu mașina în Poiana Pelegii (din masivul Retezat) să poată circula în siguranță și să nu le fie pusă viața în pericol.

Restricția nu se aplică autovehiculelor speciale de intervenție care aparțin M.A.I, M.Ap.N. I.G.S.U, I.G.J.R, S.R.I, Serviciului Județean de Ambulanță, altor instituții cu atribuții de intervenție în cazuri de urgență, celor care deservesc întreținerea barajului hidrotehnic Gura Apelor, celor destinate supravegherii Parcului Național Retezat, precum și celor care aparțin Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara.

Blocarea drumului va fi semnalizată prin bariere direcționale, pe care sunt montate indicatoare rutiere cu ”Accesul interzis”.

În situații de urgență (medicale, incendii, calamități naturale) administratorul drumului public va asigura intervenția cu mijloace specifice pentru a permite accesul autovehiculelor speciale menționate anterior.

Ne cerem scuze pentru disconfortul create iubitorilor de natură și sperăm într-o rezolvare cât mai rapidă a situației!

Biroul de presă

 

În conformitate cu prevederile art. 4 alin.(2) din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative, cu modificările şi completările ulterioare, vă rugăm să  completați și să depuneţi o declaraţie de avere şi două declaraţii de interese, actualizate,  până la data de 15 iunie 2018, la sediul Consiliului Județean Hunedoara.

            Puteți descărca următoarele documente : 

  1. Formular editabil pentru Declarația de avere ;
  2. Formular editabil pentru Declarația de interese ;
  3. Ghid de completare a declarațiilor de avere și de interese, ANI - aprilie 2018 ;
  4. Ghid privind incompatibilitatile și conflictele de interese, ANI - aprilie 2018.

 

           

SECRETAR AL JUDEȚULUI,

MARIANA DANIELA BÎRSOAN

 


 Teatrul de Artă Deva vă așteaptă până la sfârșitul acestei săptămâni să luați parte la spectacolele pregătite în cadrul Festivalului Deva Performing Arts Festival. Este pentru prima dată când, în cei peste 60 de ani de existență, teatrul devean organizează un eveniment de asemenea amploare. Prețul unui bilet/spectacol (în sală) este de 25 de lei. 
Sala de spectacole a Teatrului de Artă Deva (reprezentanții INDOOR)
• 14 MAI, ORA 18:00 – VECINA DE ALĂTURI de Pierre Chesnot, Regia: Marius Oltean – producție a Teatrului de Artă Deva• 15 MA,I ORA 18:00 – OLD LOVE de Norm Foster, Regia Daniel Bucur – producție a Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești• 16 MAI, ORA 18:00 – PRAH de György Spiró, Regia: Florin Gabriel Ionescu – producție a Teatrului de Artă Deva• 16 MAI, ORA 20:00 – GUNOIERUL de Mimi Brănescu, Regia: Claudiu Pintican – producție a Teatrului Independent Ararat• 17 MAI, ORA 18:00 – VARȘOVIA GHID TURISTIC de Hillel Mittelpunkt, Regia: Eugen Gyemant, producție a Teatrului Evreiesc de Stat București• 18 MA,I ORA 18:00 – IACOVI ȘI LEIDENTAL de Hanoch Levin, Regia: Mihaela Lichiardopol, producție a Teatrului de Vest Reșița
Reprezentanții în aer liber (OUTDOOR) – în Piața Unirii (platoul din fața primăriei)
• 14 MAI, ORA 20:00 – ORIGINI (spectacol stradal non-verbal cu elemente de acrobatie), coordonator exerciții tehnice: Cătălin Grigoraș – producție a Teatrului ”Aureliu Manea” Turda• 15 MAI, ORA 20:00 – COMEDIA DIN COMEDIE (spectacol commedia dell’arte), Regia și scenariul: Mihai Gruia Sandu – producție a Teatrului ”Elvira Godeanu” Târgu- Jiu• 17 MAI, ORA 20:00 – 3 FRAȚI GEMENI VENȚIENI (spectacol commedia dell’arte), de Antonio Mattizzi Collati, Regia Mircea Crețu – producție a Teatrului ”Tudor Vianu” Giurgiu

 

 

 Patru entități UNESCO din județul Hunedoara reprezentând tot atâtea programe ale celei mai renumite organizații mondiale pentru educație, știință și cultură au decis să colaboreze în vederea promovării comune a valorilor pe care le administrează sau le reprezintă.

Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara, instituția care administrează monumentul istoric ”Sarmizegetusa Regia – Grădiștea de Munte”, împreună cu Administrația Parcului Național Retezat - Rezervație a Biosferei, Universitatea din București, administrator al statutului internațional pentru Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului și taragotistul Pera Bulz, deținător al titlului onorific de Tezaur Uman Viu, au semnat vineri, 11 mai 2018, la Deva, un protocol de colaborare. Documentul oficial a fost semnat de dl. Sorin – Adrian Vasilescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, Zoran Acimov, director al Administrației Parcului Național Retezat Rezervație a Biosferei RNP Romsilva, prof. univ. dr. Laurențiu Vlad, prorector al Universității din București, Alexandru Andrășanu, directorul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului și dl. Pera Bulz.

 

Protocolul prevede crearea unui cadru comun de colaborare și dezvoltare la nivel județean, pentru o administrare eficientă a siturilor UNESCO. Printre obiectivele protocolului se numără și dezvoltarea unui program județean de educație și conștientizare publică privind programele, patrimoniul, valorile și principiile UNESCO și aplicarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă; facilitarea schimbului de experiență și derularea de programe și proiecte științifice, educaționale și culturale comune privind patrimoniul mondial UNESCO precum și a schimbului de bune practici cu entități similare la nivel național și internațional; susținerea reciprocă în vederea păstrării statului UNESCO; crearea unui cadru pentru dezvoltarea unui produs turistic de valorificare a siturilor UNESCO din județului Hunedoara pornind de la crearea unui kit comun de activități și produse; susținerea și oferirea de consultanță în vederea obținerii recunoașterii UNESCO pentru alte entități culturale sau naturale de pe teritoriul județului Hunedoara; organizarea și derularea de evenimente și proiecte comune dedicate promovării și protejării valorilor UNESCO; dezvoltarea unor activități de colaborare cu instituții și organisme specializate in conservarea și promovarea valorilor și principiilor UNESCO.

 

 

 

Aveți între 20 și 35 de ani? Sunteți absolvent de liceu sau de facultate? Cunoașteți la nivel conversațional limba engleză sau franceză? Aveți o calificare, dar vi se cere experiență pentru a ocupa un loc de muncă? Dacă vă găsiți într-una din situațiile de mai sus, statutul de stagiar Eurodyssée poate fi o șansă profesională pentru dumneavoastră!

Consiliul Județean Hunedoara selectează patru tineri hunedoreni pentru a fi cooptați în PROGRAMUL EURODYSSÉE. Stagiile au o durată cuprinsă între 4 și 6 luni într-una din țările spațiului european. Domeniile sunt diverse: turism, hotelărie, administrație, informatică, comerț, multimedia, industrie. Tinerii vor urma totodată, la începutul stagiului, un curs de limbă străină finalizat cu un certificat de competență lingvistică.

La terminarea stagiului, beneficiarul primește un atestat profesional de la instituția în cadrul căreia a efectuat stagiul. Costurile de cazare vor fi suportate de regiunea gazdă, stagiarii urmând să primească o bursă pentru întreținere într-un cuantum stabilit funcție de standardul regiunii în care se face stagiul profesional. Stagiarii trebuie să susțină contravaloarea transportului dus-întors și asigurarea medicală.

Județul Hunedoara, prin Consiliul Județean Hunedoara, este din anul 1992 membru activ în Adunarea Regiunilor Europei (ARE). În anul 1995 Județul Hunedoara a aderat la PROGRAMUL EURODYSSÉE, derulat sub egida ARE, program ce promovează schimburi de tineri între regiunile membre pentru stagii profesionale în condiții de reciprocitate în susținerea financiară. Sunt peste 30 de regiuni în Europa care fac parte din PROGRAMUL EURODYSSÉE. Până în prezent, Consiliul Județean Hunedoara a trimis la stagiul EURODYSSÉE 45 de tineri și a primit 28.

Mai multe informații privitoare la PROGRAMUL EURODYSSÉE puteți găsi la adresa:http://www.eurodyssee.eu/the-eurodyssey-programme-traineeship-exchange-programme.html

 

Cei interesați pot să își trimită CV-ul pe adresa: Consiliul Județean Hunedoara, Serviciul Relații Externe, Asocieri și Relații Interinstituționale, Deva, str. 1 Decembrie 1918, nr. 28, telefon: 0254.212590. Persoane de contact: Dan Eugen Crișan, șef serviciu și Anca Dumitra, inspector.

CV-urile pot fi trimise și în format digital la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Doritorii sunt rugați să menționeze pe plic sau în titlul e-mailului: pentru EURODYSSÉE 2018.

Informaţii în completare