Consiliul Județean Hunedoara a înființat un dispecerat non-stop la care pot fi semnalate problemele apărute pe drumurile județene în perioada sezonului rece, astfel încât drumarii să poată interveni cu operativitate.

 

Numărul de telefon pus la dispoziția celor interesați este: 0737-553971.

 

Prin Hotărârea nr. 285/2018, Consiliul Județean Hunedoara a aprobat ”Planul Operativ de Acțiune pe timpul iernii 2018 – 2019 pentru drumurile județene”. Documentul prevede sectoarele de drum care vor fi deszăpezite de către cele patru firme contractante, utilajele de intervenție specifice, mijloacele de transport care participă la activitatea de iarnă, necesarul de material antiderapant și combustibil, precum și persoanele care răspund de deszăpezire atât din partea firmei, cât și a Consiliului Județean Hunedoara (vezi linkul)

 

 

   Joi, 29 noiembrie 2018, de la ora 12.00, Consiliul Județean Hunedoara se întrunește în ședință solemnă pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire. Evenimentul va avea loc la Teatrul de Artă Deva sub titlul ”Hunedoara și Marea Unire” și are ca scop evocarea mărețului act înfăptuit la 1 Decembrie 1918 la Alba-Iulia.

 

   Evenimentul festiv este organizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva și Teatrul de Artă Deva.

 

   Ca un preambul al ședinței solemne, miercuri, 28 noiembrie 2018, de la ora 19.00, pe scena Teatrului de Artă Deva se va juca piesa ”Fotograful Unirii” de Denis Dinulescu. Piesa este o producție proprie a Teatrului de Artă Deva, în regia lui Mihai Panaitescu. Fotograful Unirii spune povestea lui Samoilă Mârza, fotograful amator din comuna Galțiu (jud. Alba) de la care se păstrează singurele imagini fotografice de la Marea Adunare Națională de la Alba-Iulia, din 1 Decembrie 1918.

 

Viața și siguranța pietonilor au prioritate! Consiliul Județean Hunedoara se implică în rezolvarea problemei trecerii de pietoni de la Sântandrei

Consiliul Județean Hunedoara va finanța în anul 2019 construirea unui sens giratoriu la intersecția DN 7 cu DJ 700, în dreptul localității Sântandrei, în zona fabricii de biciclete. Discuțiile legate de rezolvarea problemei trecerii de pietoni de la Sântandrei durează de mai mulți ani. În tot acest timp, Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Simeria au întreprins o serie demersuri către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, de care aparține DN 7.

La această dată, s-au făcut deja primii pași concreți de către Consiliul Județean Hunedoara pentru amenajarea intersecției DN 7 cu DJ 700 în sens giratoriu. Instituția noastră a obținut acordul de principiu din partea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara pentru realizarea investiției.

În ședința Consiliului Județean din data 28 noiembrie 2018 se va supune aprobării un acord de asociere cu Primăria orașului Simeria, de care aparține localitatea Sântandrei. În ședința din luna decembrie 2018, se va supune aprobării Consiliului Județean Hunedoara nota conceptuală și tema de proiectare a obiectivului de investiții.

Actuala trecere de pietoni amplasată la intersecția DN 7 cu DJ 700 reprezintă un pericol pentru localnicii care doresc să traverseze drumul național. În ultimii ani, acolo s-au produs mai multe accidente rutiere mortale, cărora le-au căzut victimă pietonii. Ultimul eveniment de acest fel a avut loc săptămâna trecută, lucru ce a provocat revolta oamenilor din Sântandrei, care au protestat în două rânduri.

Consiliul Județean Hunedoara consideră că siguranța tuturor participanților la trafic, în mod special, a pietonilor reprezintă o prioritate!

 

 

   Teatrul de Artă Deva vă invită la un eveniment încărcat de emoție, dedicat Unirii și Zilei Naționale a României. Ca preambul al ședinței solemne a Consiliului Județean Hunedoara, miercuri, 28 noiembrie 2018, de la ora 19.00, pe scena Teatrului de Artă Deva se va juca piesa ”Fotograful Unirii” de Denis Dinulescu. Piesa este o producție proprie a Teatrului de Artă Deva, în regia lui Mihai Panaitescu. Fotograful Unirii spune povestea lui Samoilă Mârza, fotograful amator originar din zona Sebeșului de la care se păstrează singurele imagini fotografice de la Marea Adunare Națională de la Alba-Iulia, din 1 Decembrie 1918.

 

Intrarea este liberă!

 

Sesiune de informare în vederea deschiderii apelului de proiecte pentru programul ”Start-up Nation” 2018.

Vineri, 16 noiembrie 2018, ora 13.00, în Sala Mare a Consiliului Județean Hunedoara va avea loc prezentarea noutăților legate de ghidul solicitantului, destinat orientării întreprinzătorilor în vederea atragerii de finanțări nerambursabile pentru apelul de proiecte ”Start-up Nation” 2018.

La dezbatere participă domnul Ștefan Radu OPREA, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și doamna Natalia Elena INTOTERO, ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

Invităm la această întâlnire informală autoritățile, oamenii de afaceri, firmele de consultanță, pe toți hunedorenii care vor să demareze o afacere de la zero cu finanțare nerambursabilă oferită de Guvernul României.

Programul Start-up Nation are ca scop stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii la nivel național prin acordarea de finanțări nerambursabile de către statul român, crearea de locuri de muncă și dezvoltarea mediului de afaceri.

Informaţii în completare