Viața și siguranța pietonilor au prioritate! Consiliul Județean Hunedoara se implică în rezolvarea problemei trecerii de pietoni de la Sântandrei

Consiliul Județean Hunedoara va finanța în anul 2019 construirea unui sens giratoriu la intersecția DN 7 cu DJ 700, în dreptul localității Sântandrei, în zona fabricii de biciclete. Discuțiile legate de rezolvarea problemei trecerii de pietoni de la Sântandrei durează de mai mulți ani. În tot acest timp, Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Simeria au întreprins o serie demersuri către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, de care aparține DN 7.

La această dată, s-au făcut deja primii pași concreți de către Consiliul Județean Hunedoara pentru amenajarea intersecției DN 7 cu DJ 700 în sens giratoriu. Instituția noastră a obținut acordul de principiu din partea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara pentru realizarea investiției.

În ședința Consiliului Județean din data 28 noiembrie 2018 se va supune aprobării un acord de asociere cu Primăria orașului Simeria, de care aparține localitatea Sântandrei. În ședința din luna decembrie 2018, se va supune aprobării Consiliului Județean Hunedoara nota conceptuală și tema de proiectare a obiectivului de investiții.

Actuala trecere de pietoni amplasată la intersecția DN 7 cu DJ 700 reprezintă un pericol pentru localnicii care doresc să traverseze drumul național. În ultimii ani, acolo s-au produs mai multe accidente rutiere mortale, cărora le-au căzut victimă pietonii. Ultimul eveniment de acest fel a avut loc săptămâna trecută, lucru ce a provocat revolta oamenilor din Sântandrei, care au protestat în două rânduri.

Consiliul Județean Hunedoara consideră că siguranța tuturor participanților la trafic, în mod special, a pietonilor reprezintă o prioritate!

 

Sesiune de informare în vederea deschiderii apelului de proiecte pentru programul ”Start-up Nation” 2018.

Vineri, 16 noiembrie 2018, ora 13.00, în Sala Mare a Consiliului Județean Hunedoara va avea loc prezentarea noutăților legate de ghidul solicitantului, destinat orientării întreprinzătorilor în vederea atragerii de finanțări nerambursabile pentru apelul de proiecte ”Start-up Nation” 2018.

La dezbatere participă domnul Ștefan Radu OPREA, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și doamna Natalia Elena INTOTERO, ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

Invităm la această întâlnire informală autoritățile, oamenii de afaceri, firmele de consultanță, pe toți hunedorenii care vor să demareze o afacere de la zero cu finanțare nerambursabilă oferită de Guvernul României.

Programul Start-up Nation are ca scop stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii la nivel național prin acordarea de finanțări nerambursabile de către statul român, crearea de locuri de muncă și dezvoltarea mediului de afaceri.

 

Minutele sedintelor Consiliului Judetean Hunedoara - 2017

Minutele sedintelor Consiliului Judetean Hunedoara - 2016

Minutele sedintelor Consiliului Judetean Hunedoara - 2014

Minutele sedintelor Consiliului Judetean Hunedoara - 2013

Minutele sedintelor Consiliului Judetean Hunedoara - 2009

Minutele sedintelor Consiliului Judetean Hunedoara - 2010

Minutele sedintelor Consiliului Judetean Hunedoara - 2011

Minutele sedintelor Consiliului Judetean Hunedoara - 2012

Informaţii în completare