Galeriile de Artă "Forma" Deva, Uniunea Artiștilor Plastici din România - Filiala Deva și Consiliul Județean Hunedoara vă invită la Salonul Artelor Vizuale Hunedorene "PRO Centum". Deschiderea salonului are loc vineri, 18 ianuarie, ora 17.00.Vor fi expuse lucrări din domeniile: pictură, grafică, sculptură, artă decorativă, fotografie. 

 

 

Au trecut 140 de ani de când piesa „O noapte furtunoasă„ de I. L. Caragiale s-a jucat pentru prima dată la Teatrul Național din București. Pentru a marca momentul așa cum se cuvine, Teatrul de Artă Deva a pregătit un eveniment special care va avea loc vineri, 18 ianuarie 2019.

Ora 17 - Lansarea cărții „Lanţul slăbiciunilor comunicaţionale în lumea lui Caragiale şi în cea de azi„ scrisă de prof.univ. dr. Cristian Stamatoiu; 
Ora 19 - O nouă reprezentație a piesei "O noapte furtunoasă", producție a teatrului devean pusă în scena de către regizorul Mihai Panaitescu. Scenografia aparține Dorotheei Iordănescu, asistent regie Marian Stan. 
DISTRIBUȚIA: Mihai Feier, Roxana Olșanschi, Mihai Panaitescu, Eugen Pădureanu, Cristina Lazăr, Marian Stan, Andreea Pascu.

„Respectă-te, deci vino la teatru!" - vineri, 18 ianuarie 2019.

 

 

Contractul de finanțare "Reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură "Alexandru Grozuță", transfomarea acesteia în Centru Cultural Multifuncțional și reabilitarea străzii Dacilor în municipiul Oărștie" a fost semnat de către primarul municipiului Orăștie, Ovidiu Laurențiu Bălan, și directorul Agenției de Dezvoltare Vest, Sorin Maxim. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional, Obiectivul specific 13.1: Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România.

Proiectul cuprinde două componente: 
1. Reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură "Alexandru Grozuță" și transformarea acesteia în centru cultural multifunctional: lucrări de reabilitare structurală, funcțională și tehnică; dotarea cu echipamente și mobilier specific.
2. Reabilitarea și modernizarea străzii Dacilor din municipiul Orăștie; lucrările de infrastructură vor cuprinde: pavaje la carosabil și trotuare, amenajare zone verzi, amenajare de spaţii de odihnă cu mobilier urban, refacerea vegetaţiei îmbătrânite.

Activitățile propuse prin proiect sunt complementare, împreună contribuind la îmbunătățirea calității vieții populației din municipiul Orăștie. Implementarea proiectului va aduce beneficii întregii comunități prin desfășurarea de activități într-un mediu propice ce va crește coeziunea socială, coroborat cu modernizarea străzii Dacilor, ce va facilita mobilitatea locuitorilor orașului, dar și a turiștilor interesați de centrul istoric.

Proiectul are o valoare estimativă de 26.239.000 lei cu TVA inclus si s-a depus în parteneriat, respectiv: U.A.T. MUNICIPIUL ORĂȘTIE în calitate de Solicitant și Lider de parteneriat, și U.A.T. JUDEȚUL HUNEDOARA prin CONSILIUL JUDEȚEAN HUNEDOARA în calitate de Partener.

 

 

VINERI, 18 IANUARIE 2019 de la ora 19.00, se joacă Monodrama "AGLAJA ȘI DUMNEZEUL EI DIN MĂMĂLIGĂ" în interpretarea Irinei Bodea Radu, regia artistică Muriel Jakab Manea.
Spectacolul are loc în Sala ARTELIER. Prețul unui bilet este de 20 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere 50%.

SÂMBĂTĂ, 19 IANUARIE 2019, de la ora 19.00, are loc spectacolul "OPERELE COMPLETE ALE LUI WILLIAM SHAKESPEARE" ale „celui mai apreciat dramaturg", „cel mai tradus", „cu cele mai multe interpretări pe scenă şi ecranizări", WILLIAM SHAKESPEARE.
Adaptarea îi aparține lui Petre Bokor, regia artistică și scenografia lui Adrian Andone.
Spectacolul are loc în Sala ARTELIER. Prețul unui bilet este de 20 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere 50%.

DUMINICĂ, 20 IANUARIE 2019, de la ora 12.00, cei mici sunt invitați în lumea poveștilor, la spectacolul „ÎNȘIR-TE MĂRGĂRITE" de Victor Eftimiu. Pretul unui bilet este de 8 lei, adulții însoțitori plătesc 10 lei pentru un bilet.

Rezervări și bilete la Agenția Teatrului, dar și pe pagina de facebook a Teatrului.

 

 

Noua Lege a Muntelui și pachetul legislativ dedicat dezvoltării zonei montane oferă posibilități pentru proiecte de investiții în localitățile situate în zona de munte a județului Hunedoara.Noua Lege a Muntelui și pachetul legislativ dedicat dezvoltării zonei montane oferă posibilități pentru proiecte de investiții în localitățile situate în zona de munte a județului Hunedoara.
În Monitorul Oficial nr. 659/30.07.2018 a fost publicată noua Legea a muntelui (nr. 197/2018), județul Hunedoara fiind inclus cu toate masivele muntoase și grupele de munți aflate în aria administrativ teritorială.
În luna decembrie 2018, a fost aprobat un întreg pachet legislativ care vizează sprijinirea investițiilor în zonele montane (definite conform Ordinului MADR nr. 52/2017 privind aprobarea Procedurii de verificare a conformității datelor cuprinse în caietul de sarcini în vederea acordării dreptului de utilizare a mențiunii de calitate facultativă "produs montan" și de verificare a respectării legislației europene și naționale de către operatorii economici care au obținut dreptul de utilizare a respectivei mențiuni, ca „zona delimitată conform Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 — 2027):

- Legea nr. 296/2018 privind aprobarea Programului de investiții pentru înființarea centrelor de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană, publicată în Monitorul Oficial nr. 1033 din 5 decembrie 2018- Legea nr. 330/2018 privind aprobarea Programului de investiții pentru înființarea centrelor de colectare, spălare și prelucrare primară de lână și piei în zona montană, publicată în Monitorul Oficial nr. 1103 din 27 decembrie 2018- Legea nr. 331/2018 privind aprobarea Programului de investiții pentru înființarea unităților de capacitate mică pentru sacrificarea animalelor și/sau prelucrarea cărnii în zona montană, publicată în Monitorul Oficial nr. 1111 din 28 decembrie 2018- Legea nr. 333/2018 din 21 decembrie 2018 privind aprobarea Programului de investiții pentru înființarea centrelor de colectare și prelucrare primară a fructelor de pădure, a ciupercilor și/sau a plantelor medicinale și aromatice din flora spontană și/sau de cultură în zona montană, publicată în Monitorul Oficial nr. 1111 din 28 decembrie 2018.

Informaţii în completare